13:00

Herrestads AIF

Referat

Referat: BK Forward - Herrestads AIF

Forward vinner åter hemma på Trängen och visar upp en bra och stabil höstform. Idag är det topplaget Herrestad på andra sidan, och kanske man kan säga att lagen har varsin halvlek, men att ändå Forwards chanser i första är lite vassare och kanske flera. Men det kunde lika gärna slutat kryss.

# Forward tar ledningen tidigt i matchen och det är Idiris Mohammed, som tar sig runt och spelar in till Eliyo, som kan göra sitt 17:e seriemål. Det stannar vid ett idag, även om inte chanser saknades till flera för Eliyo

# Marcus Kanto kan göra 2 - 0, och får se sin hörna "blåsa" in i mål, och leta sig förbi en handfull spelare - kanske en smula tursamt.

# Forward klart bättre i första, och Linus har en i ribban, och 2 - 0 i halvlek speglar matchen väl.

# Johan Chamoun, som dominerar matchbilden första 30, kommer fram på sin kant otaliga gånger och inspelen nära att resultera ett flertal gånger. Dessutom har Johan själv ett relativt klart friläge.

# I andra kommer Herrestad ut betydligt starkare, och till slut kommer även 2 - 1, då Anton Engelbrektsson kommer ren och gör sitt 13: e. Forward jämnar dock ut spelet i slutet av halvleken.

# Båda lagen har också ett varsitt mål inne, som båda döms bort för offside. Sådana mål, som man från varsin sida ser som diskutabla, men som oftast är rätt dömda.

# Serien toppas idag av FBK Karlstad, Torslanda och Skövde. Här har vi också Forwards tre kommande motståndare - så Forward finns verkligen med på ett påtagligt vis, när toppplaceringarna ska fastställas. Torslanda hemma - övriga borta.

# Forward har i veckan haft lite problem med förkylningar, vilket öppnade för Idiris Mohammed, Wilgot Rydborg och Henric Asp. Överbetyg till samtliga.

# Herrestad var ett av de bättre lagen vi sett här på Trängen, men förlusten innebar förlorad chans till kvalplats.

# Rickard Nilsson: Är riktigt nöjd med vår första halvlek, och tycker nog att vi sett till hela matchen vinner rättvist. Herrestad kommer ut starkt i andra, men jag tycker vi tar hos in i matchen igen på ett bra sätt och tycker vi ligger närmast trean.

# Mattias Pohl Pettersson: Vi har väl varsin halvlek, och jag tycker nog att vi är värda en pinne idag. Tycker vi har så många chanser att kvittera, men resultat innebär att vi inte kan nå kvalet. Är annars nöjd över våra insatser hittills i år.

Startade

Andreas Carlström, Emil Rolland, Wilgot Rydborg, Daniel Björkman, Christoffer Alp, Johan Chamoun, Marcus Kanto, Henric Alm, Idiris Mohammed, Linus Jansson, Eliyo Turkan

Ersättare Bilal Fousseni (idiris 72), Axel Wetteus (85 Henric), Ludwig Karlsson (Johan 85), Sigge Jakobsson, Jesper Nilsson, Henrik Cullberg, Sadam Mohamud